Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Έγκαιρη προσέλευση μαθητών.

Έγκαιρη προσέλευση μαθητών. Μπορεί να κλειδώνει η πόρτα του σχολείου στις 8.15;

Ποιος είναι αυτός που ξεκλειδώνει κάθε φορά την πόρτα του σχολείου σε όσους έχουν καθυστερήσει όταν μάλιστα όλοι οι εκπαιδευτικοί που παρευρίσκονται στο σχολείο έχουν μάθημα;
Τι μπορεί να συμβεί αν κάποιο πρόσωπο εισέλθει στο σχολείο χωρίς να υποπέσει στην αντίληψη κάποιου εκπαιδευτικού και προχωρήσει σε χώρους του σχολείου, οι οποίοι μάλιστα κατά την ώρα του μαθήματος παραμένουν αφύλακτοι και στους οποίους οι μαθητές κινούνται ασυνόδευτοί; (τουαλέτες, αύλειος χώρος)
Τι γίνεται με την ασφάλεια των μαθητών;
Τι προβλέπεται  σχετικά στο ΠΔ 79/2017;
Έγκαιρη προσέλευση μαθητών
Παρά τις κατ' επανάληψη παρακλήσεις - παρατηρήσεις των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, με λύπη μας διαπιστώνουμε πως συνεχίζεται η καθυστερημένη προσέλευση ορισμένων μαθητών το πρωί. Η καθυστερημένη προσέλευση εμποδίζει το κλείδωμα της πόρτας της αυλής, εκθέτει τους μαθητές σε κίνδυνο, διαταράσσει τη λειτουργία των τάξεων και αμβλύνει κάθε έννοια συνέπειας και τάξης που προσπαθεί να διαμορφώσει το σχολείο στους μαθητές του. Με την ολοκλήρωση της προσευχής η πόρτα της αυλής θα κλειδώνεται. Επίσης σας επισημαίνουμε πως το προβλεπόμενο διάστημα υποδοχής των μαθητών είναι 8.00-8.15. Οι μαθητές που βρίσκονται εκτός ή εισέρχονται στο χώρο του σχολείου και παραμένουν σε αυτόν πριν τις 8.00 βρίσκονται εκεί αποκλειστικά υπό την ευθύνη των οικογενειών τους, καθόσον η εφημερία-επιτήρηση των μαθητών αρχίζει στις 8.00 π.μ.
ΠΔ 79/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου