Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ώρα της Γης :Ώρα για σκέψη και δράση…Μαθαίνω – Συμμετέχω


Αποτέλεσμα εικόνας για Ώρα της Γης


Το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017 , οι πολίτες καλούνται να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, από τις 8.30 μ.μ έως τις 9.30 μ.μ., συμμετέχοντας στην «Ώρα της Γης», μία παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στην κλιματική αλλαγή.

Τι είναι η Ώρα της Γης;

Μια παγκόσμια δράση που γίνεται κάθε χρόνο με σκοπό να ενημερώσει τους ανθρώπους για την κλιματική αλλαγή και να τους ενθαρρύνει να σβήσουν τα φώτα για 1 ώρα ώστε να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας. Είναι η μεγαλύτερη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον στην ιστορία, στην οποία καλείσαι να πάρεις μέρος και να ενωθείς με τον υπόλοιπο πλανήτη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Πότε διοργανώνεται;

Το τελευταίο Σάββατο του Μαρτίου κάθε χρόνο.

Γιατί;

Για να ενισχύσει το ενδιαφέρον μας για το περιβάλλον και να μας δείξει ότι μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας μπορούν να έχουν τεράστια αποτελέσματα προς όφελος του περιβάλλοντος και της ζωής μας.

Πώς ξεκίνησε το κίνημα της Ώρας της Γης;
Ξεκίνησε στις 31 Μαρτίου 2007 από το WWF Αυστραλίας με μία ερώτηση: « Πώς μπορούμε να εμπνεύσουμε τον κόσμο να αναλάβει δράση για την περιβαλλοντική υποβάθμιση;»
Η απάντηση δόθηκε από μια ομάδα Αυστραλών στο Σίδνεϋ: «Να ζητήσουμε από τους κατοίκους της πόλης να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα.»

Σε τι ωφελεί;

Στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις, μέσα από μια γιορτή: «Νοιάζομαι για τον πλανήτη μου!» Φυσικά μια ώρα στο σκοτάδι δεν δίνει λύση στην κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, εκατομμύρια άνθρωποι κλείνοντας μαζί τα φώτα στέλνουν ένα δυνατό μήνυμα.


Τι πρέπει κανείς να κάνει;

Απλά να σβήσει τα φώτα για μια ώρα, την Ώρα της Γης, στέλνοντας έτσι το δικό του συμβολικό μήνυμα. Από κει και πέρα, κάθε χρονιά έχει τη δική της ξεχωριστή πρόκληση.

Γιατί να συμμετέχω;

Επειδή εμείς οι ίδιοι κρατάμε το μέλλον στα χέρια μας! Υπάρχουν πολλά πράγματα που μας χωρίζουν: φύλο, εθνικότητα, φυλή, πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις. Όμως, στον αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, δεν έχουν σημασία τα σύνορα – είμαστε όλοι πολίτες του πλανήτη Γη!

Δείτε το βιντεάκι για τη φετινή Ώρα της Γης 


https://www.youtube.com/watch?v=CZp4LX4AYnM

Είναι αυτό το μέλλον της σχέσης μας με τη Φύση;;;;;;Δείτε το βίντεο μέχρι το τέλος…. 
 
 


https://www.youtube.com/watch?v=4WK_5zfXtFk (Μπες στο κλίμα)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου