Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Η ΕΞΟΙΚΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Πολλές φορές τα παιδιά της σχολικής ηλικίας, νιώθουν μεγάλη περιέργεια, αλλά και ταυτόχρονα φόβο, όταν βλέπουν έναν άνθρωπο να κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Ο φόβος, η άγνοια και η προκατάληψη για τα άτομα με αναπηρία που συνήθως προκύπτουν από την έλλειψη επαφής μαζί τους, είναι δυνατό να μεταφραστούν αργότερα σε εχθρότητα, οίκτο και ελάχιστη αποδοχή.

Η θετική στάση της αναπηρίας, διαμορφώνεται σε πολύ νεαρή ηλικία. Για το λόγο αυτό υπάρχει ανάγκη για σωστή και έγκυρη ενημέρωση στο σχολικό περιβάλλον, ώστε να παιδιά να πληροφορηθούν, να ευαισθητοποιηθούν, να προβληματιστούν, να αποδεχτούν και να εξοικειωθούν με την έννοια της διαφορετικότητας.

Με μία δυναμική δράση ενημέρωσης, και συνειδητοποίησης, επισκέφθηκαν το σχολείο μας από το Σωματείο Σ.Κ.Ε.Π.(Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για παιδιά και νέους), η κ. Τρομπέτα Ειρήνη (Συντονίστρια προγραμμάτων για την γενική εκπαίδευση και την ειδική αγωγή) και ο κ. Πιτσίνιαγκας Παναγιώτης (Motivational Speaker, Αθλητής Wheelchair Rugby). Το πρόγραμμα τελεί με έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για Εισαγωγή Βιωματικού Προγράμματος στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας (Γενικής και Επαγγελματικής) Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές της Στ και Δ τάξης, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον αθλητή, να μάθουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά του, να εκφράσουν απορίες και να κάνουν μια εποικοδομητική συζήτηση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου