Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» - Λίγα λόγια για τη μορφωτική μας επίσκεψη.

 
 
Λίγα λόγια για την εκδρομούλα μας στο Μέγαρο Μουσικής και την παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» .

το ταξίδι αρχίζει…
ο Φιλέας συνεχίζει
τις χώρες διασχίζει
το στοίχημα κερδίζει…


Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες είναι ένα μυθιστόρημα του Ιούλιου Βερν που εκδόθηκε το 1873 και κατέχει μια ξεχωριστή θέση στη λογοτεχνική παραγωγή.
Βρισκόμαστε στο Λονδίνο το 1872, σε μια εποχή χωρίς τα σημερινά υπερσύγχρονα μέσα μεταφοράς. Ο Φιλέας Φογκ, εκκεντρικός αριστοκράτης και λάτρης της περιπέτειας, ενθουσιάζεται μ’ ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Morning Chronicle όπου αναφέρεται ότι με τη διάνοιξη μιας νέας σιδηροδρομικής γραμμής στην Ινδία είναι εφικτός ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες.
Αμέσως αποφασίζει να στοιχηματίσει 20.000 αγγλικές λίβρες με τους φίλους του από τη λέσχη στην οποία συχνάζει ότι θα πραγματοποιήσει αυτή τη διαδρομή, ότι θα κάνει δηλαδή το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες ακριβώς. Έχοντας μαζί του τον πιστό Γάλλο υπηρέτη του Πασπαρτού, ξεκινούν στις 8.45 μ.μ. της 2ης Οκτωβρίου με τον όρο να επιστρέψουν στις 21 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα.
Σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι με πολλά απρόοπτα, χωρίς να φαντάζεται ότι ένας μυστικός αστυνομικός παρακολουθεί την κάθε του κίνηση, γιατί τον θεωρεί ύποπτο μιας μεγάλης κλοπής σε τράπεζα του Λονδίνου. Θα καταφέρουν όμως άραγε να επιστρέψουν στην Αγγλία την προβλεπόμενη ημέρα και ώρα;

Η παρακάτω πολυμεσική εφαρμογή, μας δείχνει τη διαδρομή που ακολούθησαν.  
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ
Αποτέλεσμα εικόνας για ο γυρος του κοσμου σε 80 ημερες


Παρακολούθησε το παρακάτω βίντεο με τίτλο, «Ο γύρος του κόσμου σε 80 δευτερόλεπτα», δημιουργία των Romain Pergeaux και Alex Profit, που είναι αφιερωμένο στο βιβλίο του Ιούλιου Βερν « Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες». Δημιουργήθηκε μέσα σε τρεις εβδομάδες και μας ξεναγεί σε : Λονδίνο. Κάιρο, Χόνγκ Κόνγκ, Τόκιο, Σαν Φρανσίσκο, Νέα Υόρκη, με κατάληξη πάλι το Λονδίνο.

Δες το 1ο επεισόδιο της παιδικής σειράς.

https://www.youtube.com/watch?v=KoaXZArc8hg


Μπορείς να διαβάσεις αν θέλεις το βιβλίο.
 
ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ 

 
Ευχαριστούμε την κ. Αιμιλία Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου