Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ο Στιβ Τζομπς δεν άφηνε τα παιδιά του να παίζουν με gadgets



Ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά με την Apple και έκανε την περιουσία του «εθίζοντας» τον υπόλοιπο πλανήτη σε συσκευές, όπως το iPod, το iPad και το iPhone, δεν επέτρεπε στα παιδιά του να ασχολούνται με τα gadgets
!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ  25/2/93

Σύμφωνα με αμερικανική εφημερίδα, ο «πατέρας» της Apple Στιβ Τζομπς είχε ιδιαίτερα αυστηρούς κανόνες για τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών στο σπίτι. Ο δημοσιογράφος Νικ Μπίλτον της εφημερίδας New York Times, θυμάται το αποστομωτικό του Τζομπς μετά το λανσάρισμα του πρώτου iPad.

Ο αμερικανός δημοσιογράφος ρώτησε τον τότε «ισχυρό» άντρα της Apple, αν το καινούργιο gadget αρέσει στα παιδιά του. «Δεν το έχουν χρησιμοποιήσει. Περιορίζουμε τη χρήση τεχνολογίας στο σπίτι» φέρεται να απάντησε ο Τζομπς.

Ο Μπίλτον εξηγεί ότι η θέση αυτή δεν είναι… πρωτάκουστη. Τη χαρακτηρίζει, μάλιστα, αρκετά κοινή ανάμεσα στους «ισχυρούς» του κόσμου της τεχνολογίας. Με αντίστοιχους περιορισμούς είναι αντιμέτωπα και τα παιδιά του Κρις Άντερσεν, του πρώην αρχισυντάκτη του διεθνούς φήμης περιοδικού Wired. «Τα παιδιά μου με κατηγορούν ότι είναι υπερβολικός και λένε ότι οι φίλοι τους δεν έχουν τους ίδιους περιορισμούς όσον αφορά στα gadgets τους» φέρεται να είπε στον δημοσιογράφο των New York Times o Άνστερσεν. «Αυτό, όμως, είναι επειδή εμείς έχουμε δει τους κινδύνους της τεχνολογίας από πρώτο χέρι. Τους έχω δει στον εαυτό μου και δεν σκοπεύω να επιτρέψω στα παιδιά μου να πάθουν όσα έπαθα εγώ» συνέχισε ο Άντερσεν.

Ο Στιβ Τζόμπς φαίνεται ότι είχε αντίστοιχες απόψεις… Ο Γουόλτερ Άισακσον, ο συγγραφέας της βιογραφίας «Στιβ Τζομπς» δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι ο «πατέρας» της Apple δεν έχανε ποτέ το δείπνο της οικογένειας. «Κάθε βράδυ, ο Στιβ έτρωγε με την οικογένειά του σε ένα μακρύ τραπέζι στην κουζίνα τους και συζητούσαν βιβλία, θέματα ιστορίας αλλά και πολλά ακόμα θέματα… Κανένας δεν έβγαζε iPad ή υπολογιστή… Τα παιδιά δεν φαίνονταν εθισμένα σε συσκευές» είπε χαρακτηριστικά ο Άισακσον.

ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου