Τρίτη 5 Απριλίου 2016

21-22-23 Απριλίου στο σχολείο μας!!!-«Αλλάζουμε - Παίζοντας»!!!





3ήμερο workshop

Η Ορχήστρα των... Χωμάτων


DSCN7669
«Αλλάζουμε- Παίζοντας» με συμμετοχή όλου του σχολείου
 Το «Αλλάζουμε- Παίζοντας»  είναι ένα τριήμερο workshop που θα υλοποιηθεί  μέσα στο χώρο του σχολείου μας 20-21 & 22 Απριλίου, με τη συμμετοχή  των μαθητών όλων των τάξεων, οι οποίοι θα συμβάλουν με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την ηλικία τους για έναν κοινό στόχο, την ανανέωση του χώρου του σχολείου μας.
1η μέρα: Ξεκινάμε με μουσική και κίνηση, με μουσικοκινητικά παιχνίδια γνωριζόμαστε και κατασκευάζουμε τη δική μας ορχήστρα εξωτερικού χώρου για να είναι διαθέσιμη όλες τις μέρες του χρόνου ώστε τα παιδιά να μπορούν να παίξουν μουσική στα διαλείμματα και στις ελεύθερες ώρες.
20140328_084949 2η μέρα: Διακοσμούμε με δικά μας έργα τέχνης την αυλή του σχολείου και φυσικά ομορφαίνουμε τις κατασκευές των προηγούμενων ημερών.  Φτιάχνουμε τα δικά μας παιχνίδια και μαθαίνουμε να αξιοποιούμε όλα τα υλικά που βρίσκονται γύρω μας.
 3η μέρα: Κατασκευάζουμε από την αρχή το δικό μας σχολικό λαχανόκηπο. Με παιχνίδια και κατασκευές προσπαθούμε να φέρουμε σε επαφή τα παιδιά με το περιβάλλον του σχολείου τους και με το πώς μπορούν μόνοι τους να το διαμορφώσουν με δημιουργικότητα και φαντασία.
 Μέσα από το workshop θα καταλάβουμε την αξία της συνεργασίας για ένα κοινό στόχο: ένα όμορφο σχολείο που όλοι οι μαθητές είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία του και τη διατήρηση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου