Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΘΕΜΑ: «Διαμόρφωση χώρου πεζοδρομίου στην είσοδο του 1ου Δημοτικού Σχολείου επί της οδού Ελικώνος»

Σχετ. έγγραφο 60949/23.11.2017 Τεχνικής Υπηρεσίας, Δήμου Φυλής
Κύριε Πρόεδρε,
Σας κοινωνούμε τον προβληματισμό μας για την προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών μας κατά την έναρξη και λήξη των μαθημάτων.
Πολλές ημέρες, ιδιαίτερα αυτές με έντονα καιρικά φαινόμενα, παρατηρείται ανορθόδοξη συμπεριφορά των γονέων – οδηγών που προσέρχονται για να αφήσουν ή να παραλάβουν μαθητές.
Οχήματα ανεβαίνουν στο πεζοδρόμιο, κινούνται προκλητικά στην άνοδο και την κάθοδο της οδού Ελικώνος καθιστώντας την αδιάβατη και περιορίζοντας επικίνδυνα ή και καθιστώντας αδύνατη  τη διέλευση των μαθητών.
 
Μετά την αυτοψία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας και σύμφωνα με την πρότασή της,   ως Σύλλογος Διδασκόντων και Σύλλογος Γονέων,  προτείνουμε:
  • Την τοποθέτηση ζαρντινιερών, δέντρων ή κολωνακίων σήμανσης στο πεζοδρόμιο μπροστά από την είσοδο-έξοδο του σχολείου (οδός Ελικώνος), χωρίς να περιορίζεται από αυτό ο χώρος διέλευσης των μαθητών.
  • Την τοποθέτηση κάποιων εκ των παραπάνω ειδών σε όλο το μήκος του πεζοδρομίου μπροστά από το σχολείο με σκοπό την αποτροπή της ανόδου των οχημάτων.
  • Επίσης προτείνουμε την τοποθέτηση αλυσίδων τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο στο σημείο εισόδου της οδού Ελικώνος από την οδό Πίνδου, καθώς και στη συμβολή με την οδό Ορχομενού.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
Με εκτίμηση.
  Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ
  ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                ΚΡΥΣΤΑΛΛΗΣ ΙΩΣΗΦ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου