Τρίτη 30 Μαΐου 2017

ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ...ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!

  
 
 
Κατά τη δεύτερη επίσκεψη των "Μαχητών κατά του Άνθρακα" είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για πολλά πράγματα που αφορούν τον τρόπο που μπορούμε να βοηθήσουμε ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος μόνο με το να αλλάξουμε κάποιες από τις καθημερινές μας συνήθειες. Μάθαμε για τον τρόπο λειτουργίας των χωματερών και το πόσο βλαβερές είναι αυτές για το φυσικό περιβάλλον αλλά παράλληλα ανακαλύψαμε τρόπους για να περιορίσουμε τις ποσότητες των σκουπιδιών μας τα οποία καταλήγουν στις χωματερές.
Μιλήσαμε λοιπόν για την ανακύκλωση, την πιθανότητα να καταναλώνουμε λιγότερες ποσότητες από κάποια πράγματα αλλά και να μην καταναλώνουμε καθόλου κάποια άλλα, αλλά κυρίως μιλήσαμε για την κομποστοποίση των οργανικών σκουπιδιών.
Στη συνέχεια φυτέψαμε τις δικές μας ντομάτες τις οποίες και πήραμε στο σπίτι μας για να μεταφυτεύσουμε ενώ φτιάξαμε και ένα δικό μας κομποστοποιητή στην αυλή του σχολείου μας.
Ενημερώνοντας και τους υπόλοιπους συμμαθητές μας για το ποια υλικά πρέπει να μπαίνουν στον κομποστοποιητή θα ολοκληρώσουμε την προσπάθειά μας για περιορισμό της ποσότητας των σκουπιδιών που φτάνουν στις χωματερές.
 

 






 Μεταφυτεύοντας τις δικές μας ντοματιές.

 


 

 Πώς λειτουργεί ο κομποστοποιητής.

 







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου