Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Στους δρόμους του νερού.



 Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ

Το τμήμα Γ1 του σχολείου μας, στα πλαίσια υλοποίησης καινοτόμων δράσεων εκπονεί πρόγραμμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Το θέμα του προγράμματος είναι το νερό και ο τίτλος του: «Στους δρόμους του νερού». Το πρόγραμμα υλοποιείται από τους μαθητές του τμήματος υπό την επίβλεψη της εκπαιδευτικού του τμήματος κατά τις ώρες του μαθήματος της ευέλικτης ζώνης σε εβδομαδιαία βάση.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣτα πλαίσια του προγράμματος πραγματοποιούνται παρουσιάσεις σχετικά με τις διαφορετικές διαστάσεις του θέματος, τα παιδιά υλοποιούν διάφορες εργασίες όπως τη συλλογή πληροφοριών από το διαδίκτυο, την απάντηση σε ερωτηματολόγια αλλά και διάφορες άλλες κατασκευές.


Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν κάποιες επισκέψεις τόσο από διάφορους ειδικούς του χώρου στο σχολείο όσο και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας, για να κατανοήσουν τα παιδιά με βιωματικό τρόπο την αξία του φυσικού αυτού πόρου χωρίς τον οποίο δεν μπορούμε να ζήσουμε. Αυτός εξάλλου είναι και ο σκοπός του προγράμματος, να μπορέσουν τα παιδιά μέσα από την αναζήτηση της επιστημονικής γνώσης και τη συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες που ξεπερνούν τα στενά όρια της τάξης να κάνουν κτήμα τους τη σπουδαιότητα του νερού για τη ζωή μας και το πόσο αναγκαία είναι η προστασία του.

Βασιλική Μαρινοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου