Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ



1Ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
 Αποτέλεσμα εικόνας για χαρακτικα
Ενωμένοι όλοι
σ’ ένα περιβόλι
παίζουμε γελάμε
κι άρχισε ο χορός



Βγήκε ο ήλιος
καίει τις καρδιές
και οι μανάδες
δίνουνε ευχές
 
Σας προσκαλούμε

Τη Δευτέρα 13.06.2016, στις 08:00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Άνω Λιοσίων στη  θεατρική παράσταση της Στ΄τάξης, «Η αρπαγή της Περσεφόνης»
 Αποτέλεσμα εικόνας για η αρπαγη τησ περσεφονησ
 ….Κι η Περσεφόνη ξαναβγήκε «στου κόσμου το μπαλκόνι» ξεφεύγοντας απ’ την αγκαλιά της Γης, τρέχοντας στην αγκαλιά της Δήμητρας.  Κι η μητρική αγάπη έγινε μεστός καρπός που γέννησε η Μάνα Γη και χόρτασε τα αδειανά στόματα κι έκανε το φως της Ζωής να λάμψει και πάλι στα μάτια των ικετών….


Την Τρίτη 14.06.2016, στις 07:00 μ.μ. στην αποχαιρετιστήρια εορτή των μαθητών στην αυλή του σχολείου μας.
 Αποτέλεσμα εικόνας για χαρακτικα θεροσ
Και γέμισε λευκά κεφαλόδετα μαντίλια ο κάμπος, έτοιμα ν’αδράξουν το ολόχρυσο καλοκαίρι π’ απλώνονταν μπροστά τους,  έχοντας αντήλιο το’ να τους χέρι,  βαστώντας δρεπάνι σιδερένιο στ’  άλλο…   Κι ο χρυσός καρπός αμοιβή μαζί και πλούτος για τον κολλίγα και τον αφέντη…

Η γιορτή μας γεμάτη ελληνικούς ρυθμούς, βαπτισμένη στα χρώματα της υπαίθριας ελληνικής γης.

Τα παιδιά μας, μας αποχαιρετούν με τη μουσική και τα τραγούδια του Γιάννη Μαρκόπουλου από το «Θεσσαλικό κύκλο», αναβιώνοντας ένα  πανηγύρι, με παιγνιώδη διάθεση, αιχμηρά τραγούδια, ολοζώντανες εικόνες από την ελληνική ύπαιθρο των αρχών του 20ού  αιώνα και μας επιστρέφουν στους παππούδες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου