Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Εμείς οι… Έλληνες !

Πρωινό της 28ης Οκτωβρίου του 1940.

    Ένας λαός ξεσηκώνεται από την ήσυχη ζωή του και καλείται και πάλι να υπερασπίσει την πατρίδα του, καλείται να πολεμήσει. Να αφήσει πίσω τις καθημερινές μέριμνες, τη δουλειά του, τη φροντίδα της οικογένειάς του, τους αγαπημένους του ανθρώπους, να παρατήσει τα πάντα και να φύγει για το μέτωπο με αβέβαιη  επιστροφή.
Ένας λαός που το πετσί του έχει επί αιώνες διαποτιστεί με έναν συνεχή αγώνα κατά των διαφόρων κατακτητών και εισβολέων και κουβαλά σαν  παρακαταθήκη  έναν αμέτρητο αριθμό θυμάτων και διωγμένων από τις πατρογονικές του εστίες.
Ένας λαός που όσο κι αν πολεμήθηκε τόσο περισσότερο ατσαλώθηκε και πάλεψε με πείσμα. Ένας λαός που έχει το ΌΧΙ βαθιά ριζωμένο μέσα του από τότε που εμφανίστηκε στην αιχμηρή γωνιά αυτού του πλανήτη που πολλοί ζήλεψαν και επιβουλεύτηκαν.  
Ένας λαός που στηριγμένος σ αυτό το ασίγαστο πάθος του για την ελευθερία πέτυχε το ακατόρθωτο θαύμα  στα βουνά της Ηπείρου. Να  συντρίψει  έναν στρατιωτικό γίγαντα, να πετύχει την πρώτη νίκη κατά των δυνάμεων του Άξονα και με την καθυστέρηση των ναζιστικών στρατευμάτων  να συμβάλει ουσιαστικά στην κατάρρευσή τους.
Ένας λαός που ποτέ δεν αποδέχτηκε μια ήττα που δεν άξιζε και συνέχισε τον αγώνα μέσα από τις αντιστασιακές ομάδες στα βουνά της ελεύθερης Ελλάδας αλλά και στη μάχη της ερήμου.
Ένας λαός που σταυρώθηκε για άλλη μια φορά στα μαύρα χρόνια της κατοχής και πλήρωσε με χιλιάδες αθώα θύματα τις κτηνωδίες του ναζισμού.
 Ένας λαός που παρά τον δικό του πόνο προστάτεψε με προσωπικό του κίνδυνο όσο κανείς άλλος του Εβραίους στην Ελλάδα, δείχνοντας τον αληθινό ανθρωπισμό του.
Ένας λαός που μετά τη χαρά της απελευθέρωσης και της τελικής νίκης προδόθηκε από τους ίδιους του τους συμμάχους όπως και στο παρελθόν, έχασε τη Βόρεια Ήπειρο που με τόσο κόπο ελευθέρωσε και σύρθηκε σε ένα τραγικό εμφύλιο που αποτελείωσε ό,τι είχε απομείνει όρθιο.
Ένας λαός που παρόλα αυτά που πέρασε ποτέ δεν στάθηκε πολεμοχαρής, ή εκδικητικός αλλά πάντα επιζητούσε την ειρήνη και την ευημερία τείνοντας πάντα χείρα φιλίας προς τους εχθρούς του.
Αυτός ο λαός λοιπόν, εκείνο το πρωινό του Οκτώβρη που κλήθηκε πάλι στα όπλα δεν βαρυγκόμησε,  αλλά ξεκίνησε κι αυτόν τον νέο αγώνα που του όρισε η μοίρα στήνοντας ένα τρελό ξέφρενο πανηγύρι και βάδισε μπροστά ενάντια σε κάθε πρόβλεψη καθοδηγούμενος μόνο από τις αξίες και τα ιδανικά του.   
Αυτός ο λαός απέδειξε στην πράξη ότι μονοιασμένος κάνει θαύματα ότι μπορεί να στέκεται όρθιος στις όποιες δυσκολίες βρίσκει  μπροστά του, να μεγαλουργεί να κερδίζει το θαυμασμό και την αναγνώριση όλου του κόσμου στον οποίον άλλωστε έχει προσφέρει τόσα πολλά με τον πολιτισμό του!

              Αυτός ο λαός είμαστε εμείς … οι  ΕΛΛΗΝΕΣ !!!




ΠΗΓΗ:http://blogs.sch.gr/88dimath

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου